FAQ

FAQ

  • Díky vakuování (odsátí vzduchu) prodloužíte trvanlivost potravin a zachováte jejich čerstvost, chuť a barvu.
  • Vakuování je vhodné pro všechny druhy potravin. Navíc díky němu ušetříte místo ve vaší lednici nebo mrazáku.
  • Jedná se o pomalé vaření ve vakuu, díky kterému je maso šťavnaté. Jistě jste se s touto metodou setkali v mnoha restauracích.
  • V první řadě vakuový stroj a sáčky či role pro odsátí vzduchu od potraviny (například maso). Maso můžete před samotným vakuováním i naložit (jak na to najdete v našich receptech).
  • Dále je třeba varný hrnec nebo varná hlavice, na které si můžete nastavit požadovaný čas a teplotu dle vybraného receptu. Hlavici můžete umístit na libovolný hrnec.
  • Ano, pro tuto metodu můžete použít nabízené sáčky či role.
  • Ne, je potřeba použít sáčky, které mají jednu stranu vroubkovanou, aby stroj ze sáčku vysál vzduch.
  • Ano, tyto sáčky a role jsou univerzální, a tak je můžete použít do všech typů vakuovaček.
  • „Domácí“ vakuový stroj je nekomorový. Sáček z něho tedy kouká ven a vzduch se vysává pouze v malé liště uvnitř stroje. Právě proto je potřeba struktura (vroubky) na sáčku, aby se vysál vzduch i zevnitř sáčku.
  • „Profi“ vakuový stroj je mnohem větší a vzduch se vysává z komory, ve které je sáček umístěn. Není zde proto důležitá struktura sáčku. Profi stroj je také oproti domácím typům několikanásobně dražší.
  • Můžete, sáček s tekutinou položte přes okraj stolu a tekutina se přes hranu desky nedostane do stroje.
SLEVA200 Kč
Přihlaste se k odběru novinek
a získejte slevu na první nákup při nákupu nad 1 200 Kč.
    PŘIHLÁSIT SE